3 dingen die u moet doen bij een kapotte smartphone

Hoewel u hoopt dat het u nooit zal overkomen kunt u onverhoopt te maken krijgen met een kapotte smartphone. Een kapotte smartphone is niet alleen vervelend omdat u niet langer kunt telefoneren, sms’en en mobiel internetten, ook kan de reparatie van uw mobiele telefoon hoge kosten met zich meebrengen. Om de kosten niet hoger te laten zijn dan noodzakelijk is, geven we u in dit artikel drie handige tips voor het herstellen van een kapotte telefoon.

Tip 1: kijk na of er nog garantie op uw toestel zit

Wanneer uw mobiele telefoon nog niet zo oud is en u weinig kunt doen aan de ontstane schade aan uw mobiele telefoon, zal de schade mogelijk hersteld worden door de fabrikant van het toestel. Neem uw kapotte telefoon en bon mee naar de producent van uw toestel en leg het probleem voor. Een nadeel aan het laten repareren van uw toestel door een fabrikant is dat u het toestel vaak al snel enkele weken moet missen.

Tip 2: laat uw toestel repareren bij een lokale specialist

Naast de mogelijkheid om uw mobiele telefoon naar een fabrikant te brengen kunt u er ook voor kiezen om het toestel door een lokale specialist te laten repareren. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper en verloopt daarbij sneller! Een iPhone reparatie in Amsterdam laten uitvoeren kan bij verschillende partijen, net als dat dit ook in andere grote Nederlandse steden het geval is. In kleinere steden zitten vaak een of twee gespecialiseerde zaken.

Tip 3: zelf een kapot toestel repareren

Tot slot zou u ervoor kunnen kiezen om het toestel zelf te repareren! Er zijn op internet verschillende partijen die reparatiesetjes aanbieden voor het herstellen van kapotte mobiele telefoons. Het zelf repareren van uw toestel is alleen aan te raden als u hier ervaring mee heeft.