Inwoners Drenthe en Noord-Brabant minst tevreden over mobiel bereik

Uit een onderzoek uitgevoerd door de NOS waar ruim 23.000 personen aan deelnamen blijkt dat de inwoners van Drenthe en Noord-Brabant het minst tevreden zijn over het bereik van hun mobiele netwerk.

In enkele tientallen dorpen in Nederland ervaren inwoners nog steeds problemen met mobiel bellen. Westerveld in Drenthe scoort het slechtst, 350 deelnemers beoordeelden de kwaliteit van het lokale mobiele netwerk gemiddeld met een 3,6. Ook gemeenten in Noord-Brabant Gelderland en Noord-Holland scoorden slecht.

Telefoonproviders zijn de afgelopen jaren erg druk geweest om het mobiele netwerk in heel Nederland te verbeteren. Toch zijn er nog dorpen in Nederland waar vaak helemaal geen of heel slecht ontvangst is. Dit geldt ook voor mobiel internet, maar mensen hebben vaak nog de optie om via hun wifi-verbinding in huis toch nog verbinden met internet.

Maar in bepaalde gemeentes zijn inwoners toch ook erg tevreden over het mobiele bereik. Hieronder een kaart met de uiteenlopende resultaten van het publieksonderzoek; Inwoners van Noord-Brabant waardeerden hun gebruik gemiddeld met een 5,1. In Zuid-Holland is dat een gemiddelde 6,9.

nos-mobiel-bereik-2016

(bron)