Nieuw patent bevestigt geïntegreerde vingerafdrukscanner voor Apple telefoons

Het duurt nog even voordat we van de iPhone 8 kunnen gaan genieten. Toch is er een patent verschenen die gebruikt zal gaan worden in de nieuwe Apple telefoons. Zo mogelijk kan technologie onder het scherm van de iPhone 8 straks ook vingerafdrukken lezen.

Apple zal in het najaar van 2017 hoogstwaarschijnlijk de iPhone 8 presenteren. De nieuwe eyecatcher van de Amerikaanse smartphonemaker wordt naar verwachting in drie varianten op de markt gebracht. Naast de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zou er sprake zijn van een iPhone X; een bijzondere uitvoering van de iPhone 8 die moet worden voorzien van een OLED-scherm en een vernieuwde manier van bediening. Een patent van Apple maakt de waarschijnlijkheid dat we een touchscreen met ingebouwde vingerafdrukscanner terug gaan zien op de bijzondere uitvoering van de iPhone 8 met OLED-scherm waarschijnlijk.

apple patent vingerafdrukscanner

Met behulp van een microled-technologie, ontwikkeld door het bedrijf LuxVue welke Apple eerder opkocht, kan een volgende iPhone straks naast druk ook vingerafdrukken lezen met behulp van een aantal IR-diodes onder het scherm. De Home-knop met zijn geïntegreerde vingerafdrukscanner wordt met het gebruik van deze techniek overbodig. Een beeldscherm dat een groot deel van de voorkant van het toestel beslaat lijkt op deze manier zijn weg te gaan vinden naar een volgende iPhone. Of het gehele scherm van dit toestel of een selectief gedeelte daarvan straks als vingerafdrukscanner kan worden gebruikt, zal in de toekomst duidelijk worden.

(Bron)